Betongslipmaskin

Bara genom att lyssna på namnet är det rätt lätt att förstå vad en betongslipmaskin är för något. Den här slipen är framtagen för att klara av hårda material och används för att eliminera ojämnheter i t.ex. betong. Den fungerar lika bra på golv som på tak och väggar och kan dessutom användas för att slipa bort färg, lim och puts.

Hyra golvslip för betong

Att hyra golvslip för betong är idag väldigt vanligt. Det kan t.ex. vara så att du har byggt en husgrund i betong eller har ett betonggolv i källare och garage som du vill fixa till och fräscha upp. Fördelen med att hyra är att du inte behöver lägga ut lika mycket pengar och att du enkelt kan lämna tillbaka slipmaskinen när du är klar med den. Idag finns det flera företag som erbjuder uthyrning av diverse slipmaskiner, borrmaskiner eller andra verktyg som du kan få stor användning för, och företag som exempelvis Cramo gör det enkelt för dig att hyra golvslip för betong. Kom ihåg att vissa maskiner finns i begränsat antal, så var ute i god tid.

Slipa betongvägg med maskin

Att slipa betongvägg med slipmaskin är vanligt och något som utförs i samband med många källarrenoveringar eller renoveringar av lokaler med hjälp av handhållen betongslip. En vägg i betong är mycket hållbar och stark, samtidigt som den står emot värme och förbättrar brandsäkerheten. Med hjälp av en handhållen betongslip från Cramo blir det dessutom enklare för dig att manövrera och på så sätt få det resultat som du vill ha.

Slipa betong för hand

Visst är det fullt möjligt att slipa betong för hand. Betong är förvisso ett mycket hårt material, men det kan också vara ganska poröst och därför enkelt att jämna ut med rätt typ av slipmaskin och sandpapper. När man slipar betong använder man sig nästan alltid av vatten och därför är elektriska betongslipar inget bra alternativ. Här är det rekommenderat att du satsar på en vanlig slipkloss eller att du använder dig av en excenterslip om du vill ha lite mer kraft i arbetet. Den vanligaste orsaken till att du kan vilja slipa betong för hand är om du vill jämna ut en mindre yta, t.ex. en köksbänk, och vill få den riktigt fin och blank.

Säkerhet med betongslip

När du använder dig av en betongslipmaskin är det mycket viktigt att du har säkerheten i åtanke. Om du inte använder dig av rätt säkerhetsutrustning ökar du risken för allvarliga skador om det vill sig illa. Med en betongslipmaskin är det nämligen mycket stora krafter som är i rörelse och det innebär att småsten och betongflisor lätt kan flyga omkring. När du ska använda dig av en betongslip bör du alltså se till att du har utrustning som skyddsglasögon och munskydd. Annan utrustning som kan vara bra att använda är hörselskydd, samt ordentliga och bekväma arbetshandskar som inte begränsar din rörelsefrihet.

Tillbehör till betongslip

Det finns en rad olika tillbehör till betongslip som du kan använda för att underlätta arbetet. Du kan t.ex. investera i djupanslag och dammkåpor, men du hittar också fläns, stödplattor, muttrar, kablar, omvandlare och mycket mer.